Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ξεκινάει ξανά η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα χωρίς την οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Δρακόντεια μέτρα στο Εφετείο Λαμίας

Ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας κάθεται και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, μετά από σχεδόν τρία χρόνια, προκειμένου να ξαναδικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου.

Η δίκη επαναλαμβάνεται με διαφορετική σύνθεση δικαστηρίου και νέους ενόρκους, μετά την άσκηση αναίρεσης της προηγούμενης απόφασης που έκανε δεκτή το Ανώτατο Δικαστήριο αναφέρει το lamiareport.gr.

H δίκη ξεκινάει χωρίς να έχει κληθεί η μητέρα και η αδερφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως λέει σε ανάρτησή της στο Facebook η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Περιμέναμε να κλητευθούμε εμείς και οι εντολείς μας, η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου, για την νέα δίκη. Με κατάπληξη ωστόσο πληροφορηθήκαμε, τυχαία, ότι η δίκη έχει προσδιορισθεί για σήμερα 11/5/2022, χωρίς να κλητευθούν ούτε η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου ούτε εμείς ως πληρεξούσιοι και αντίκλητοι δικηγόροι. […] Γύρω από αυτήν την υπόθεση εξακολουθούν να ενεργοποιούνται στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο μηχανισμοί υπόθαλψης του δράστη της δολοφονίας» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη απόφαση του το ΜΟΕ Λαμίας, είχε καταδικάσει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ωστόσο δεχόμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, η ποινή που του απαγγέλθηκε ήταν ποινή κάθειρξης 13 ετών, σπάζοντας τα ισόβια της πρωτόδικης απόφασης.

Η απόφαση πάντως του δικαστηρίου δεν πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου