Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Οι 3 γυναίκες που συγκλόνισαν όταν μίλησαν για τον καρκίνο του μαστού στην εκδήλωση για το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά

Το δικό τους μήνυμα για τον καρκίνο του μαστού και την πρόληψη, έστειλαν 3 γυναίκες που νίκησαν την ασθένεια, στη διάρκεια της εκδήλωσης για το πρόγραμμα ελέγχου του μαστού “Φώφη Γεννηματά”.

Η δύναμη των γυναικών με καρκίνο του μαστού

Η Αγγελική Σαρηγιάννη, η Δέσποινα Γεωργοπούλου και η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, περιέγραψαν με αισιοδοξία τη δική τους εμπειρία και όλες συμφώνησαν ότι “ναι, στενοχωρηθήκαμε,

φοβηθήκαμε, βιώσαμε ότι είναι κάτι πολύ επικίνδυνο, αλλά τελικά βρήκαμε τη δύναμη και το πολεμήσαμε και το νικήσαμε».


Η κα. Αγγελική Σαρηγιάννη


Η Αγγελική Σαρηγιάννη, όπως είπε «μόλις διαγνώστηκε με καρκίνο, εκανε αμέσως όλες τις απαραιτήτες κινήσεις, και αυτό ήταν σωτήριο για την περίπτωση της, ενώ έδωσε έμφαση στη σημασία της πρόληψης.


Η Δέσποινα Γεωργοπούλου συνάντησε τον καρκίνο το 2004 και όπως ανέφερε δεν το μοιράστηκε με τα παιδιά της γιατί τότε ήταν στην εφηβεία και δεν ήθελε να τα επιβαρύνει. «Μάλλον έπρεπε να το μοιραστώ περισσότερο με την οικογένειά μου», είπε.

«Αντιμετώπισα την ασθένεια μεσα σπό το φόβο και την άρνηση, αλλά είμαι εδώ σήμερα. Ο καρκίνος είναι μόνο δικός σου και οφείλεις να βγάλεις δύναμη για να το αντιμετωπίσεις.
Είναι σαν μια ευκαιρία να δεις τη θετική πλευρά για να επαναπροσδιορίσεις τις προτεραιότητες σου.

Εγινα καλύτερος άνθρωπος και εκτίμησα τη ζωή και τους ανθρώπους», κατέληξε.


Η κα. Μαρία Πολύζου


Από την πλευρά της η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου ανέφερε ότι «όταν το 2019 διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού ήρθε ένας νέος μαραθώνιος στη ζωή μου. Υπήρξα πρωταθλήτρια και πίστευα ότι δεν θα εμφάνιζα καρκίνο. Αλλά το είδα σαν έναν μαραθώνιο που θα κατέληγε σε νίκη.

Τρία χρόνια πριν τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, είχα κάνει μαστογραφία. Δεν έκανα πριν όσα έπρεπε. Τώρα ξέρω τη σημασία της πρόληψης και η άσκηση ήταν το καλύτερο εφόδιο».

Η Μαρία Πολύζου ανέφερε ότι αυτό που χρειάζεται μία γυναίκα με καρκίνο είναι μία αγκαλιά και να μην την αφήνουμε να τα παρατάει, ενώ ευχαρίστησε «απο καρδιάς τον πρωθυπουργό για το πρόγραμμα».

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου