Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη να δώσει εξηγήσεις για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Οι εισαγγελείς έκριναν πως είναι η μοναδική

Μοναδική ύποπτη στις υποθέσεις των θανάτων της 3χρονης Μαλένας και της μόλις έξι μηνών Ίριδας είναι η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Οι δυο αρμόδιοι εισαγγελείς , οι οποίοι διέταξαν την έρευνα για τα αίτια θανάτου των δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη Πισπιρίγκου, διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της

Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν ανωμοτί κατάθεση από την ήδη προφυλακισμένη για την δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων . Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα εντός της εβδομάδας οι αστυνομικοί θα μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού , όπου κρατείται η 33χρονη προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών της, και οι συνήγοροι της θα ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας ώστε να προετοιμάσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Πριν κάνουν την κίνηση τους οι δυο εισαγγελείς πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου μελέτησαν τα στοιχεία της δικογραφίας ,που εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση , που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνει και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών , νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου .

Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους. Με την πρώτη αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους , όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π ενώ με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου . Υπό αυτό το πρίσμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απέκλεισαν το ενδεχόμενο αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί , ενώ σε ό,τι αφορά το μικρότερο από τα παιδιά, την Ίριδα το έργο των ειδικών ήταν ευκολότερο καθώς είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα.

Μετά τις εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι σε περίπτωση που κρίνουν ότι οι ενδείξεις είναι επαρκείς θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της ανοίγοντας ένα νέο κύκλο ανακρίσεων με κεντρικό πρόσωπο την μητέρα των τριών παιδιών.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικαστική έρευνα που διενήργησε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας έκλεισε. Η δικαστική λειτουργός ολοκλήρωσε την ανάκριση και τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου