Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Σαρηγιάννης: Κορύφωση κρουσμάτων στο τέλος της εβδομάδας – Καλύτερη κατάσταση τον Αύγουστο

«Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μην κολλήσουμε»

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται η κορύφωση των κρουσμάτων στη χώρα μας, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντική Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Ωστόσο, όπως είπε, η κορύφωση έχει ήδη σημειωθεί σε τουριστικές περιοχές όπως Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη αλλά και στις τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες, με εξαίρεση το Ηράκλειο όπου συνεχίζεται η αύξηση. «Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», δήλωσε ο καθηγητής.

Από την άλλη επισήμανε ότι σε περιοχές όπως η Πιερία, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Θάσος υπάρχει έντονη αυξητική τάση που δεν θα αποκλιμακωθεί στο επόμενο δεκαήμερο και καλό θα είναι, σημείωσε, να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ.

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο ειδικά από τις 12 και μετά όπως ανέφερε ο καθηγητής, αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 315.000.
Γιατί δεν πρέπει να κολλήσουμε

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε γιατί παραμένει σημαντικό να μην μολυνθεί κάποιος με τον ιό παρότι έχει αρχίσει να επικρατεί το αίσθημα της «κούρασης» για την πανδημία.

«Υπάρχει πραγματικά το αίσθημα της κούρασης και το αίσθημα “να κολλήσω να τελειώνω”. Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε, υπάρχει διαφυγή ανοσίας και με την Όμικρον μπορείς να ξανακολλήσεις. Ο ιός είναι μια συστημική φλεγμονή του οργανισμού που χτυπάει στα ευαίσθητα μας σημεία. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μην κολλήσουμε» είπε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου