Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Τι συμβαίνει όταν χάνεις την παρθενιά σου;

Αν και η παρθενιά έχει ποικίλες έννοιες, είναι σημαντικό άνδρες και γυναίκες να είναι προετοιμασμένοι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά για την πρώτη φορά που θα κάνουν σεξ.

Η «παρθενία» και το «σεξ» σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Όποιος και αν είναι ο ορισμός που χρησιμοποιεί ένα άτομο, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται άγχος για το σεξ της πρώτης φοράς και την παρθενιά τους.

Αυτή είναι μια συνηθισμένη ανησυχία και οι φήμες και οι μύθοι που κυκλοφορούν μεταξύ φίλων και στο διαδίκτυο μπορούν να δημιουργήσουν περιττούς φόβους. Η κατανόηση του τι μπορεί να συμβεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ μπορεί να βοηθήσει κάποιον να απαλύνει τυχόν ανησυχίες και να νιώσει έτοιμος για την πρώτη φορά.

Τι είναι η παρθενιά και τι συμβαίνει όταν την χάνεις;

Ο ορισμός της παρθενίας δεν είναι απλός – το σεξ και η παρθενιά μπορεί να σημαίνουν πολλά διαφορετικά πράγματα για διαφορετικά άτομα.

Ιστορικά, οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τον όρο «παρθένος» για να περιγράψουν κάποιον που δεν έχει διεισδυτική σεξουαλική επαφή με το πέος στον κόλπο (PIV) με άλλο άτομο. Ωστόσο, πιο πρόσφατες συζητήσεις για το σεξ και τη σεξουαλικότητα έχουν οδηγήσει σε μια ευρύτερη κατανόηση της παρθενίας.

Το PIV είναι μόνο μία από τις πολλές μορφές σεξ. Ένας πιο περιεκτικός ορισμός της παρθενίας και του φύλου περιλαμβάνει διάφορους τύπους στοματικό σεξ, πρωκτικό σεξ, σεξ με χρήση δακτύλων και σεξ με παιχνίδια ή αντικείμενα.

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν χάσει την παρθενία τους πολλές φορές κάνοντας διαφορετικούς τύπους σεξ, αναφέρει το medicalnewstoday.com.

Τι συμβαίνει στο σώμα κατά τη διάρκεια του σεξ;

Κατά τη διάρκεια του σεξ, οι άνθρωποι συνήθως βιώνουν σωματικές αλλαγές όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό, μυϊκή ένταση και αρτηριακή πίεση .

Πριν και κατά τη διάρκεια του σεξ, το σώμα απελευθερώνει ορμόνες. Αυτές αυξάνουν την ποσότητα του υγρού στον κόλπο ή αυξάνουν τη ροή του αίματος στο πέος, προκαλώντας στύση. Ένα άτομο μπορεί επίσης να αισθάνεται τον καρδιακό του ρυθμό να επιταχύνεται και το σώμα του να γίνεται πιο ευαίσθητο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Ο εγκέφαλος απελευθερώνει ορμόνες που υποστηρίζουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση και υπάρχουν χιλιάδες νευρικές απολήξεις στα γεννητικά όργανα που μπορούν να προσφέρουν ευχαρίστηση όταν διεγείρονται.

Πονάει όταν χάνεις την παρθενιά σου;

Η πρώτη σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι περίεργη καθώς είναι μια άγνωστη αίσθηση. Το σεξ – συμπεριλαμβανομένης της πρώτης φοράς – δεν πρέπει να είναι επώδυνο.

Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, οι άνθρωποι θα πρέπει να επικοινωνούν ανοιχτά με τους συντρόφους πριν και κατά τη διάρκεια του σεξ. Αν είναι η πρώτη φορά ενός ατόμου, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζει τι κάνει ο άλλος, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξεκινάτε αργά και να συζητάτε ελεύθερα με τον σύντροφο. Εάν το σεξ είναι επώδυνο, σταματήστε και κάντε ένα διάλειμμα ή δοκιμάστε κάτι διαφορετικό.

Για να μεγιστοποιήσουν την ευχαρίστηση και να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα ταλαιπωρίας, οι άνθρωποι θα πρέπει να αφιερώνουν πολύ χρόνο στα προκαταρκτικά παιχνίδια. Αυτό μπορεί να σημαίνει φιλί, χάδι, παιχνίδι ή εξερεύνηση. Το προκαταρκτικό παιχνίδι θα ενισχύσει τη διέγερση και θα προετοιμάσει ένα άτομο και τον σύντροφό του για μια πιο ευχάριστη εμπειρία.

Ωστόσο, παρόλο που το προκαταρκτικό παιχνίδι και η κατάσταση διέγερσης μπορούν να βοηθήσουν τον κόλπο και το πέος να αυτολιπαίνονται, πολλοί άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν επιπλέον λίπανση. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την τριβή και να κάνει το διεισδυτικό σεξ πιο άνετο.

Η προσθήκη λιπαντικού είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ, καθώς το ορθό δεν παράγει τη δική του λίπανση.

Τι είναι ο παρθενικός υμένας και πώς τον επηρεάζει το σεξ;

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους για το πρώτο κολπικό σεξ είναι ότι ο παρθενικός υμένας μιας γυναίκας – μια λεπτή, ελαστική μεμβράνη που καλύπτει το άνοιγμα του κόλπου – θα σπάσει, προκαλώντας αιμορραγία και πόνο.

Ναι, κατά τη διάρκεια του σεξ, ο παρθενικός υμένας μπορεί να σχιστεί και να προκαλέσει μικρή αιμορραγία. Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί εάν ο παρθενικός υμένας είναι λιγότερο ελαστικός ή έχει μικρότερο άνοιγμα. Μπορεί επίσης να σχιστεί εάν ένα πέος ή άλλο αντικείμενο ωθηθεί έντονα στον παρθενικό υμένα. Η αιμορραγία είναι συνήθως ελάχιστη.

Ωστόσο, ο παρθενικός υμένας μπορεί να μην σκιστεί κατά τη διάρκεια του σεξ. Είναι εύκαμπτος και συνήθως δεν καλύπτει ολόκληρο το άνοιγμα του κόλπου. Εάν συνέβαινε, το αίμα της εμμήνου ρύσεως και άλλοι τύποι κολπικών εκκρίσεων δεν θα είχαν τρόπο να φύγουν από το σώμα.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο παρθενικός υμένας ενός ατόμου έχει σκιστεί πριν κάνουν σεξ. Ορισμένες επίπονες δραστηριότητες, όπως ο αθλητισμός, μπορεί να προκαλέσουν μικρά σκισίματα στον παρθενικό υμένα. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται χωρίς παρθενικό υμένα.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένας σπασμένος παρθενικός υμένας είναι ένα μη αναστρέψιμο σημάδι απώλειας παρθενίας. Ωστόσο, είναι αδύνατο να πει κανείς εάν ένα άτομο έκανε σεξ μόνο εξετάζοντας τον παρθενικό υμένα του και δεν πρέπει να είναι δείκτης παρθενίας.

Μπορεί η απώλεια της παρθενιάς των ανδρών να βλάψει το πέος;

Μερικοί άνθρωποι με πέη ανησυχούν ότι η μικρή ζώνη ιστού που συνδέει την ακροποσθία και το κεφάλι ενός πέους χωρίς περιτομή – μπορεί να σχιστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου διεισδυτικού σεξ.

Αυτό ο ιστός είναι πολύ εύθραυστος και μπορεί να σχιστεί κατά τη διάρκεια του σεξ ή άλλων επίπονων δραστηριοτήτων. Ωστόσο, η διεισδυτική σεξουαλική επαφή δεν σημαίνει ότι θα σπάσει.

Ένα σκίσιμο το στο πέος μπορεί να είναι επώδυνο και να προκαλέσει μικρή ποσότητα αιμορραγίας, αλλά αυτός ο τραυματισμός θα επουλωθεί από μόνος του, όπως και κάθε άλλο μικρό κόψιμο ή σχίσιμο. Εάν συμβεί αυτό, ένα άτομο θα πρέπει να πλύνει προσεκτικά την περιοχή και να την στεγνώσει απαλά με μια καθαρή πετσέτα. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγει δραστηριότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το άνοιγμα της πληγής ξανά μέχρι να επουλωθεί.

Πότε πρέπει να χάσεις την παρθενιά σου;

Οι άνθρωποι μπορούν να πιστεύουν ότι υπάρχει μια «σωστή ηλικία» για να χάσουν την παρθενιά τους, να κάνουν σεξ ή να αισθάνονται πίεση από τους συνομηλίκους τους. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι θέλουν το χρόνο τους για να αποφασίσουν πότε – ή ακόμα και αν – θέλουν να γίνουν σεξουαλικά ενεργοί.

Αν και πολλοί έφηβοι μπορεί να αισθάνονται ότι όλοι οι φίλοι τους κάνουν σεξ, αυτό δεν είναι αλήθεια.

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος στιγμή για να γίνετε σεξουαλικά ενεργοί και να χάσετε την παρθενιά σας. Η κατάλληλη στιγμή είναι όταν το αισθάνεται σωστό το κάθε άτομο – δηλαδή, όταν αισθάνεται μια ενθουσιώδη επιθυμία να εξερευνήσει αυτό το μέρος του εαυτού τους.

Μπορείτε να κολλήσετε μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη (ΣΜΝ) την πρώτη φορά που κάνετε σεξ;

Κάθε φορά που ένα άτομο έχει σεξουαλική επαφή, κινδυνεύει να προσβληθεί από ΣΜΝ. Οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο χρησιμοποιώντας προφυλακτικά, αλλά υπάρχει πάντα μια πιθανότητα μετάδοσης ΣΜΝ.

Ορισμένα ΣΜΝ δεν προκαλούν συμπτώματα, επομένως ένα άτομο μπορεί να μην γνωρίζει ότι έχει. Πριν από τη σεξουαλική επαφή με έναν νέο σύντροφο – συμπεριλαμβανομένου του στοματικού ή του πρωκτικού σεξ – ένα άτομο πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο σεξουαλικής υγείας. Οι άνθρωποι θα πρέπει επίσης να συζητούν το σεξουαλικό ιστορικό και τα ΣΜΝ με πιθανούς συντρόφους πριν κάνουν σεξ.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος την πρώτη φορά που κάνετε σεξ;

Εάν μία γυναίκα κάνει σεξ με διείσδυση του πέους στον κόλπο, μπορεί να μείνει έγκυος.

Τι είναι η συναίνεση και γιατί είναι σημαντική;

Συναίνεση σημαίνει ότι κάθε άτομο που εμπλέκεται σε σεξουαλική δραστηριότητα έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει. Εάν ένας σύντροφος δεν είναι σίγουρος αν θα ήθελε να κάνει σεξ ή αν αλλάξει γνώμη κατά τη διάρκεια του σεξ, θα πρέπει να αισθάνεται ικανός να το εκφράσει και να σταματήσει χωρίς επιπτώσεις. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οποιοδήποτε άτομο βρίσκεται υπό την επήρεια μιας ουσίας, όπως το αλκοόλ, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να συναινέσει.

Για μια ευχάριστη εμπειρία για πρώτη φορά, οι σύντροφοι θα πρέπει να αισθάνονται συναισθηματικά και σωματικά ασφαλείς. Εάν ένα άτομο δεν αισθάνεται άνετα κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να σταματήσει οποιαδήποτε στιγμή.

Πώς θα νιώσω μετά;

Οι άνθρωποι μερικές φορές αισθάνονται ότι η απώλεια της παρθενιάς τους θα είναι μια εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή. Η εμπειρία κάθε ατόμου είναι διαφορετική — μερικοί μπορεί να αισθάνονται χαρούμενοι, ανακουφισμένοι ή ανήσυχοι ή μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αντίδραση.

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος αντίδραση στο σεξ για πρώτη φορά. Το πώς αισθάνεται κάποιος μπορεί να εξαρτάται από τις προσδοκίες ή την προσωπικότητά του.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σεξ αλλάζει τη σχέση τους. Η αλλαγή μπορεί να λάβει πολλές μορφές, κάτι που είναι σύνηθες.

Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι αισθάνονται καταπονημένοι κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ. Θυμηθείτε ότι μια σεξουαλική εμπειρία είναι μια μεμονωμένη εμπειρία ως μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου.

Οι μελλοντικές σεξουαλικές εμπειρίες θα είναι όλες διαφορετικές, ανάλογα με την αυξανόμενη εμπειρία του σώματός σας και τις σεξουαλικές σας ανάγκες.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου