Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Τάρτα με κρέμα λάιμ

Δροσιστική και απολαυστική πρόταση για καλοκαιρινό επιδόρπιο

Υλικά

  1. 1 πακέτο μπισκότα καρύδας (προαιρετικά), θρυμματισμένα
  2. 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  3. 4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  4. 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  5. 1 κ. γλ. εκχύλισμα καρύδας
  6. 230 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  7. 400 γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  8. 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λάιμ
  9. 1/4 φλ. τσαγιού γλυκιά τριμμένη καρύδα, καβουρδισμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο και πιέστε τα στον πάτο και στις πλευρές μιας βουτυρωμένης φόρμας.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα καρύδας και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λάιμ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε 2 φλιτζάνια από τη σαντιγί που κάνατε με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.

Βήμα 4

Απλώστε με μία μαρίζ στη βάση από μπισκότα, γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί και με  τριμμένη  καρύδα και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου