Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Σούπα κολοκύθας βελουτέ

Με υπέροχη μεταξένια υφή

Υλικά

  1. 1 κιλό κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομμάτια
  2. 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  3. 700 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  4. 150 ml κρέμα γάλακτος
  5. 2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Βήμα 2

Προσθέστε την κολοκύθα και συνεχίστε το μαγείρεμα για 8- 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να παίρνει χρώμα.

Βήμα 3

Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να πάρει βράση και σιγοβράστε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει πολύ η κολοκύθα.

Βήμα 4

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια πολτοποιήστε με ένα μπλέντερ χειρός.

Βήμα 5

Για μια ιδιαίτερα βελούδινη υφή μπορείτε να περάσετε τη σούπα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου