Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Αρνίσια παϊδάκια με κρούστα από φυστίκι και μουστάρδα

Με ενδιαφέρουσα γεύση και υφή

Υλικά

  • 2 καρέ αρνιού
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 2 κ. σ. ξηρή ψίχα ψωμιού
  • 1 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
  • 3 κ. σ. μουστάρδα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα κάθε καρέ αρνιού με βότανα της επιλογής σας, αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε το αρνί στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ροδίζοντας από όλες τις πλευρές, 6 έως 8 λεπτά. Μεταφέρετε το αρνί σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3

Ανακατέψτε τα φιστίκια, τα ψίχουλα ψωμιού, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ.

Βήμα 4

Απλώστε τη μουστάρδα στην παχιά πλευρά κάθε αρνιού και απλώστε το μείγμα των φιστικιών πάνω από τη μουστάρδα.

Βήμα 5

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα και το αρνί να είναι ροζ στο κέντρο, 20- 25 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε το να ξεκουραστεί 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου