Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Νίκος Ρογκάκος: «Δεν πρέπει να τσουβαλιάζουμε όλους τους δημοσιογράφους»

"Είναι δύσπιστος ο κόσμος και καλά κάνει" διευκρινίζει ο Νίκος Ρογκάκος.

Ο Νίκος Ρογκάκος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Real life και τη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα. 

Μέσα σε όλα, ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για ττην δυσπιστία του κοινού προς μερίδα του δημοσιογραφικού κλάδου, την ανταγωνιστικότητα στον χώρο και τα «όχι» της επαγγελματικής του διαδρομής.

Υπάρχουν άνθρωποι που σας ρωτούν από κοντά αν τα λέτε όλα στην τηλεόραση;

Συνέχεια μου λένε διάφορα. Έχουν δεύτερες σκέψεις. Όμως, προσπαθώ να τους εξηγήσω πως τουλάχιστον εγώ, όπως και το κανάλι που εργάζομαι, τα λέμε όλα. Πάντα πρέπει όμως να λες τα πράγματα με προσοχή. Είναι δύσπιστος ο κόσμος και καλά κάνει.

Γιατί αμφισβητείται ο κλάδος;

Για πολλούς λόγοςυ. Είτε γιατί το ήθελαν οι εργοδότες κάποιων συναδέλφων είτε για κάποιον άλλον λόγο. Όμως, επειδή το έκαναν δυο τρεις, δεν σημαίνει πως είναι όλοι έτσι. Δεν πρέπει να τσουβαλιάζουμε όλους τους δημοσιογράφους.

«Όχι» έχετε πει στην πορεία σας; 

Βέβαια έχω πει και είμαι υπερήφανος που το έχω πει, γιατί δεν συμφωνούσα με τις προτάσεις ή τα «θέλω» που είχαν κάποιοι στο μυαλό τους. Και θα το ξαναπώ το «όχι» αν θεωρήσω πως είναι ενάντια στις αξίες μου και την ηθική μου. Όλοι έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας.

Είναι ανταγωνιστική η δημοσιογραφία;

Ναι. Γι΄αυτό και γινόμαστε καλύτεροι κάθε ημέρα. Τα προβλήματα δεν ξεκινούν από εκεί, αλλά από την ανασφάλεια η οποία προκύπτει όταν ένα δημοσιογράφος δεν είναι σίγουρος για τη δουλειά του.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου