Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Μαμαλάκης: «Υπάρχουν νέα παιδιά που είναι εξαιρετικοί μάγειρες και δεν τους ξέρει η μάνα τους»


Ο Ηλίας Μαμαλάκης, σε μία σπάνια συνέντευξή του μιλάει για τις μαγειρικές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση του σήμερα αλλά και για τους σεφ που αγαπούν την τέχνη της κουζίνας... 


Σας λείπει η τηλεόραση;

Μου λείπει με την ευρεία έννοια. Μετά το «Μπουκιά και συχώριο» έκανα δύο ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ για τα χρόνια πριν από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ενα για τον Κατσαντώνη και ένα για τον Κολοκοτρώνη.

 Μετά άλλαξε η κυβέρνηση και εμποδίστηκα... Δεν έκανα το τρίτο ντοκιμαντέρ που αφορούσε τον Ρήγα Φεραίο. Εκτός αυτού, έκανα σχέδια που δεν ευοδώθηκαν. Δύσκολα και δαπανηρά ντοκιμαντέρ, που κανείς δεν «αγκάλιασε»... Η τηλεόραση πια θέλει μόνο χαρούμενα πράγματα και πρόσωπα.

Ποια είναι η άποψή σας για τα reality μαγειρικής;

Το «Hell’s kitchen» είναι ένα ειδικό πρόγραμμα, βασισμένο σε βιβλίο που δίνει οδηγίες. Το «MasterChef» μου άρεσε πολύ!

Θεωρείτε ότι υπάρχουν νέα παιδιά που ξεχωρίζουν στη μαγειρική και στην τηλεόραση σήμερα;

Υπάρχουν νέα παιδιά που είναι εξαιρετικοί μάγειρες και δεν τους ξέρει η μάνα τους! Στα 100 άτομα που πάνε στην τηλεόραση, με σκοπό να αποκτήσουν δημοτικότητα και να κάνουν καριέρα, οι 50 πάνε επειδή θέλουν οι γονείς τους.

Οι άλλοι 45 πάνε γιατί νομίζουν ότι η μαγειρική είναι παιχνίδι... Χαχαχούχα! Κάνουν και ένα τατουαζάκι και περιμένουν τη δόξα. Μόνο οι πέντε στους 100 λατρεύουν τη μαγειρική και θα κάτσουν να πλάθουν κεφτεδάκια 12 ώρες, για να εξελιχθούν. Η μαγειρική είναι τέχνη!

Πηγή: Espresso

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου