Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Τάσος Νούσιας: Όσα τον πληγώνουν στη σημερινή Ελλάδα

Ο Τάσος Νούσιας είναι αφοσιωμένος στο θέατρο, αφού είναι η μεγάλη του αγάπη. 

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του αναφέρθηκε σε όλα όσα τον στεναχωρούν στην σημερινή Ελλάδα και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τον τόπο καταγωγής του.

Τι σας πληγώνει στη σημερινή Ελλάδα;

«Η αναξιοπρέπεια της, ο παραγκωνισμένος αξιακός της κώδικας, κι ο διασυρμός της. Παρόλο που κάποιοι αντιστέκονται δεν είναι αρκετό να υπερνικήσουν την κρίσιμη μάζα των παρατημένων. Στο έργο του Σαίξπηρ δίνεται συχνά η εντύπωση ότι ο συγγραφέας είναι σαν να μιλάει για την Ελλάδα σήμερα: «Αχ ανιψιέ! Κι όλου του κόσμου αν' ήσουν Βασιλιάς, θα 'ταν ντροπή να δώσεις με νοίκι αυτή τη χώρα. Όμως, όταν για κόσμο σου δεν έχεις, παρά μονάχα τη χώρα αυτή! Δεν είναι περισσότερο κι από ντροπή να την ντροπιάζεις έτσι;»

Θα κάνετε κάτι στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση; Η πρώτη προτεραιότητα σας είναι το θέατρο.

«Το καλοκαίρι τελείωσα μια ταινία με τον αγαπημένο φίλο και εξαιρετικό σκηνοθέτη Κώστα Χαραλάμπους, το «Luger», που θα βγει στις αίθουσες τον χειμώνα που μας έρχεται. Όσον αφορά την πρώτη προτεραιότητα μου ανάμεσα στο θέατρο, σινεμά, τηλεόραση, λέω πάντα ότι προτεραιότητα μου είναι πάντα η καλή δουλειά»

Άλλα σχέδια, και όνειρα;

«Λέει μια σοφή ρήση ότι «όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελά». Έχω άλλωστε μπροστά μου μετά τον Ριχάρδο β' τον θείο Βάνια στο Δημοτικό Θέατρο: Πειραιά, υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου Γιώργου Κιμούλη

Πόσο εξακολουθεί να σας δονεί η ηπειρώτικη σας καταγωγή;

«Αυτός ο σπουδαίος τόπος, η μήτρα της Ελλάδας, η ντοπιολαλιά της, οι μουσικές της, τα έθιμα, ο αξιακός της κώδικας και η σπαργανική μου σύνδεση με τους φίλους-ανθρώπους της, είμαι εγώ»

Και το εφηβικό σας όνειρο να γίνεται ναυτικός σήμερα βγαίνει με μια διάθεση Ταξιδιού εσωτερικού και εξωτερικού και σε ποιους τόπους;

«Παντού όπου υπάρχει γης κι όπου υπάρχει ψυχή» είπε στο Beaute

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου