Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Μπέτυ Αρβανίτη: «Δεν μπορείς να είσαι «τσιγκούνης» στο θέατρο. Δίνεις, αλλά και παίρνεις»


Η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και παλιότερα του κινηματογράφου, η Μπέτυ Αρβανίτη, φέτος εμφανίζεται και πάλι στο θεατρικό σανίδι μαζί με πλειάδα νέων και ταλαντούχων ηθοποιών.

Η ίδια μιλάει για τους συνεργάτες της και παραδέχεται πως παίρνει δύναμη αλλά και ζωή από εκείνους...

Φέτος επέλεξες να συνεργαστείς με ένα «χρυσό παιδί» του θεάτρου μας, τον Δημήτρη Καραντζά, που, παρότι μόλις 30 χρόνων, έχει κερδίσει πολλές και δυνατές «νίκες».

Με κέντρισαν πολύ η δουλειά του, το όραμά του, οι παραστάσεις-προτάσεις του και του ζήτησα να συνεργαστούμε. Πρέπει να σου πω πως νιώθω αληθινά χαρούμενη και ευτυχισμένη για τη «συνάντησή» μας αυτή και δη στον τόσο σπουδαίο «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς. Είναι αληθινά ευφυής.

Μαζί σου στη σκηνή τρεις ικανοί ηθοποιοί…

Τον Χάρη Φραγκούλη τον εκτιμώ πολύ ως ηθοποιό και ήθελα από καιρό να δουλέψω μαζί του. Υπέροχος ηθοποιός και εξαιρετικό μυαλό. Είναι δοσμένος στην τέχνη του και νιώθω τυχερή που παίζω μαζί του, αλλά και μαζί με την εξαιρετικής ποιότητας Ελίνα Ρίζου και τον καίριο Εκτορα Λιάτσο. Τους καμαρώνω και με κάνουν περήφανη, πρέπει να σου πω.

Θυμάμαι ότι πάντα ήσουν γενναιόδωρη με το νέο αίμα.

Δεν μπορείς να είσαι «τσιγκούνης» στο θέατρο. Δίνεις, αλλά και παίρνεις. Ξέρεις τι ενέργεια παίρνω εγώ από αυτά τα νέα παιδιά; Γίνομαι και πάλι παιδί σαν να είμαι μια από αυτά. Γίνομαι και πάλι νέα. Με ανανεώνουν το θέατρο και η συναναστροφή με νέα παιδιά... Ξεχνώ πως έχω μεγαλώσει έστω και για λίγο.

Βάζουμε νέους στόχους, νέα στοιχήματα με τον Βασίλη κάθε χρόνο κι έτσι ξεγελάμε τον χρόνο. Μαχόμαστε, αγωνιζόμαστε, ονειρευόμαστε, ρισκάρουμε. Αλλιώς, περιμένεις μόνο το τέλος...

Ποιο τέλος με την ενέργεια που έχεις! (Σ.σ.: γελάει).

Από πού αντλώ αυτή την ενέργεια νομίζεις; Από το θέατρο που λατρεύω τόσα χρόνια!

 Πηγή: Realnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου