Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Στέλλα Γκρέκα: Το τραγούδι που δεν ερμήνευσε και το «όχι» στη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρία


Το όνομά της, θρυλικό. Τα τραγούδια της ακόμη και σήμερα, ύστερα από 70 ολόκληρα χρόνια, είναι σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης εποχής.


Η Στέλλα Γκρέκα σε πρόσφατη συνέντευξή της, μιλάει για το τραγούδι που αρνήθηκε να ερμηνεύσει και τις οντισιόν που πέρασε στην Αμερική και την ήθελαν αλλά εκείνη είπε «όχι».

Πολύς λόγος είχε γίνει για το αγαπημένο κομμάτι «Δυο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες» του Μίμη Κατριβάνου σε στίχους του Κώστα Κιούση, το οποίο είχε αρνηθεί να ερμηνεύσει, διότι δεν της άρεσαν οι στίχοι.

«Εκείνη την εποχή καμία γυναίκα δεν έβαφε τα μάτια της μπλε. Γι' αυτό μου φάνηκε παράξενο. Αποφάσισα να μην το ερμηνεύσω. Βέβαια, μερικές δεκαετίες αργότερα το είπα με τον Γιάννη Σπάρτακο στο πιάνο».

Σύμφωνα με την ίδια, το τραγούδι είχε γραφτεί για τα... μάτια της Αννας Καλουτά, η οποία πρότεινε στη δισκογραφική εταιρία να το δώσουν στην Γκρέκα. «Συνέχεια με μάλωνε η Αννα. Μου έλεγε πώς είναι δυνατόν να μη θέλω να κάνω καριέρα στο θέατρο. Με αγαπούσε πολύ», λέει στην Espresso.

Την περίοδο που ήταν στην Αμερική έκανε οντισιόν στη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρία, τη William Morris, που είχε όλους τους κινηματογραφικούς αστέρες εκείνης της εποχής. «Πέρασα την οντισιόν πανηγυρικά. Με ήθελαν. Και είπα “όχι”, γιατί δεν μου άρεσαν πολλά πράγματα που γίνονταν εκεί».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου