Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

Ιερέας στη Θεσσαλονίκη τάσσεται κατά της χρήσης μάσκας στην εκκλησία: Εμπαίζει το Άγιο Πνεύμα

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μπορεί να κολλήσεις κάτι μέσα στην εκκλησία»

Κατά της χρήσης μάσκας μέσα στην εκκλησία τάσσεται ένας ιερέας στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, κάνει λόγο για εμπαιγμό του Αγίου Πνεύματος, ενώ επισημαίνει πως ούτε ο ίδιος δεν φορά.

Αρχικά, στο ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πατήρ Ιωάννης μίλησε για την προσωπική του εμπειρία, με το παιδί του. «Μου είπαν "ελάτε να πάρετε το παιδί σας λιποθύμησε». Και στην ερώτηση εάν του είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, απάντησε: «Δεν έχει ξαναλιποθυμήσει το παιδί μου πουθενά αλλού. Κατά της μάσκας για τα παιδιά είμαι, ναι... Σε αυτό είμαι κάθετος».

Επίσης, είπε ότι «στην εκκλησία έξω βάζουν μάσκα. Μέσα δεν επιτρέπω να μπαίνει μάσκα, γιατί είναι εμπαιγμός. Εμπαίζει το Άγιο Πνεύμα. Ούτε ο ίδιος δεν φοράω μάσκα μέσα, ούτως ή άλλως. Αυτό που σας λέω είναι προσωπική μου άποψη ότι δεν κολλάς μέσα στην εκκλησία ούτε από το Άγιο Ποτήριο. Έχω κοινωνήσει πάρα πολλούς αρρώστους και προκαλώ κιόλας να πάω να κοινωνήσω κάποιον άρρωστο και μετά να κάνω κατάλυση και ο ίδιος».

«Στην εκκλησία, σας το λέω, είμαι κατά της μάσκας. Μέσα στην εκκλησία. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μπορεί να κολλήσεις κάτι μέσα στην εκκλησία. Είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα», συμπλήρωσε. Και στο ερώτημα εάν τον φοβίζει ο κορονοϊός, απάντησε: «Εμένα προσωπικά όχι».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου