Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Καικαιρία Λέανδρος: Φωτογραφίες από το πέρασμα του χιονιά από τη Στερεά Ελλάδα

Η ορεινή και ημιορεινή χώρα ντύθηκε στα λευκά με θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν

Άργησε να κατέβει στα πεδινά, γενικά όμως δεν χτύπησε με την ένταση που αναμενόταν η κακοκαιρία «Λέανδρος» που έθεσε από το απόγευμα της Πέμπτης (14/1) σε επιφυλακή ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Τα φαινόμενα βράδυ Παρασκευής και ξημερώματα Σαββάτου, στις περισσότερες περιοχές περιορίστηκαν στα 500 μέτρα υψόμετρο και πάνω, ενώ και η χιονόστρωση δεν έφτασε σε πολλά εκατοστά.

Εντούτοις χιόνι έπεσε αρκετό ξεκινώντας από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στην Ευρυτανία και κατεβαίνοντας σταδιακά πιο κάτω στη βόρεια και ανατολική Φωκίδα, αλλά και στη δυτική και βόρεια Φθιώτιδα, συμπεριλαμβανομένου της δυτικής Λοκρίδας όπου γύρω από τον Παρνασσό άσπρισαν τα πάντα.

Δερβενάκια

Δυτική Φθιώτιδα

Ελάτεια

ΓιαννιτσούΜπράλος

Γενικά όλη η ορεινή και ημιορεινή χώρα ντύθηκε στα λευκά με θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν, χωρίς πάντως να δημιουργηθούν προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο όπου ενήργησαν δεκάδες μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων. Για προληπτικούς καθαρά λόγους απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στις παρακάτω περιοχές:

Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, από την 93,000η χ/θ έως την 121,250η χ/θ (Α/Κ Μαρτίνου).

Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας

Η Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σχηματάρι, ισχύει από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας προς Ν.Ε.Ο. Σχηματαρίου – Χαλκίδας.

Επιπλέον, απαγόρευση υφίσταται και στην Εθνική Οδός Χαλκίδας - Αιδηψού, από την 25η χ/θ έως την 42η χ/θ, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και στην:

Επαρχιακή οδό Λιδωρικίου – Πενταγιούς – Αρτοτίνας,

Επαρχιακή οδό Λιδωρικίου – Συκιάς – Αθανασίου Διάκου και

Επαρχιακή οδό Μαλανδρίνου – Αμυγδαλιάς – Σώταινας – Μηλιάς – Μακρινής

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανακοινώθηκε ότι η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Επταλόφου - Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού από τη 18η χ/θ, καθώς και στην επαρχιακή οδό Άνω Πολυδρόσου από τη 5η χ/θ έως το ΧΚ Πατνασσού διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης αλυσίδες χρειάζονται στην εθνική οδό Καρπενησίου - Λαμίας από το 5ο έως το 8ο χλμ και στην εθνική οδό Καρπενησίου - Αγρινίου από το 2ο έως το 18ο χλμ και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Καρπενησίου.

πηγή0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου