Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ποια ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά μας προσφέρει η μπανάνα

Αγαπημένο φρούτο για μικρούς και μεγάλους, εύκολο στην κατανάλωση και ιδιαίτερα θρεπτικό.

Ο λόγος φυσικά για τη μπανάνα, που αποτελεί μια πολύ βολική επιλογή φρούτου, για τη δουλειά και το σχολείο, καθώς είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί και να καταναλωθεί εκτός σπιτιού.

Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητά της σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά την καθιστά «πολύτιμη» για την υγεία μας.

Ειδικότερα, η μπανάνα είναι πλούσια πηγή καλίου, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και βιταμίνης Β6, η οποία είναι απαραίτητη για τη σύνθεση αιμοσφαιρίνης, το σχηματισμό νευροδιαβιβαστών και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Ακόμη, περιέχει μαγνήσιο, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και σημαντική ποσότητα τρυπτοφάνης, ενός αμινοξέος που σχετίζεται με βελτίωση της μνήμης και της διάθεσης.

Αυτό που ενδεχομένως ανησυχεί όσους προσέχουν το σωματικό τους βάρος, είναι η θερμιδική αξία της μπανάνας, αφού το γεγονός ότι αποδίδει αναλογικά περισσότερες θερμίδες σε σχέση με άλλα φρούτα, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί να τη θεωρούν «παχυντική». Ωστόσο, θα λέγαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς η μπανάνα μπορεί να καταναλωθεί στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής ή μιας δίαιτας απώλειας βάρους, αρκεί να ληφθεί υπόψιν ότι ισοδυναμεί με 1,5 ή 2 μερίδες φρούτου, ανάλογα με το αν είναι μετρίου ή μεγάλου μεγέθους αντίστοιχα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου