Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Μητροπολίτης Αθηναγόρας για συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών: Δεν έχουν σχέση με την εκκλησία

«Είναι παραπνευματικές παραφυάδες και βλέπουν με άλλο τρόπο την κατάσταση»

«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να στηθεί ένα τείχος ασφάλειας και υγεία. Έχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους γιατρούς», τόνισε μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο κ. Αθηναγόρας σημείωσε ότι η πλειοψηφία ιερέων και μητροπολιτών θα εμβολιαστεί.

Επίσης, αναφέρθηκε στο φυλλάδιο που θα μοιραστεί αυτή την Κυριακή στις εκκλησίες προκειμένου να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. «Είναι θεμελιωμένο μέσα στην Αγία Γραφή.

Ο Θεός δίνει τους γιατρούς και τα φάρμακα, δηλαδή στους ανθρώπους την δυνατότητα να εφεύρουν τα φάρμακα και στις δύσκολες στιγμές της ζωής τους, να μπορούν να προστατευθούν» υπογράμμισε.

Και συμπλήρωσε: «Τα ερωτήματα που στείλαμε στον κ. Τσιόδρα και απαντήθηκαν έχουν σχέση με συνωμοσιολογίες. Όπως π.χ. αν το εμβόλιο περιέχει νανοσωματίδια ή τσιπάκι» πρόσθεσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι η επίσημη εκκλησία δεν έχει καμία σχέση με τους αντιεμβολιαστές που διαδηλώνουν κρατώντας σταυρούς και ελληνικές σημαίες.

«Τα φαινόμενα που βλέπω κι εγώ στην τηλεόραση, προέρχονται από ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία. Είναι παραπνευματικές παραφυάδες και βλέπουν με άλλο τρόπο την κατάσταση. Σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις παρεισφρέουν τέτοια στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με την επίσημη εκκλησία της Ελλάδας, της οποίας οι πιστοί έχουν άλλο τρόπο για να εκφράσουν μια διαφορετική άποψη» επεσήμανε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες ακόμα και μέσα στην εκκλησία, που ακόμα και αν πειστούν για κάποια πράγματα δεν θα πειστούν. Γιατί στο μυαλό τους έχουν μια συνωμοσιολογία για τα πράγματα ή ότι κατέχουν την αλήθεια περισσότερο από τους άλλους» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Αθηναγόρα, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που είτε αμφιβάλλουν είτε φοβούνται για το εμβόλιο, «ο ρόλος της εκκλησίας είναι η συνεργασία με την επιστήμη και η πειθώ. Ο λόγος είναι αυτός που μπορεί να πείσει κάποιους ανθρώπους. Αν πειστούν».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου