Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Πέραμα: Παρουσιάστηκε στα Δικαστήρια Πειραιά ο 15χρονος Ρομά

«Μόλις σταματήσαμε, αυτοί πυροβόλησαν»

Ο15χρονος Ρομά που ενεπλάκη στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα εμφανίστηκε πριν λίγο στα δικαστήρια Πειραιά μαζί με την δικηγόρο του. 

«Μόλις σταματήσαμε, αυτοί πυροβόλησαν», είπε χαρακτηριστικά.

Φτάνοντας μπροστά στα δικαστήρια ο 15χρονος που παρουσιάστηκε με τη δικηγόρο του αυτοβούλως για να απολογηθεί στην ανακρίτρια, ανέφερε ότι εκείνος οδηγούσε το αυτοκίνητο, καθώς και ότι ήταν χωρίς όπλα.

Δήλωσε ότι μόλις έτρεξε οι αστυνομικοί πυροβόλησαν πίσω του. Για τον εμβολισμό των μηχανών είπε ότι «μετά πήγα να φύγω και πήρα δύο μηχανές αλλά χωρίς επιβάτες πάνω. Με κυνήγησαν, με πυροβόλησαν κιόλας. Πήγα μπροστά στη ρόδα για να καλυφθώ και μετά στο γέμισμα έτρεξα. Δεν ειδοποίησαν ότι θα πυροβολήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Σε εξέλιξη είναι η απολογία των 7 αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης με χειροπέδες και πολιτικά στα δικαστήρια Πειραιά, εν μέσω χειροκροτημάτων, προκειμένου να απολογηθούν στην ανακρίτρια.

Δικηγόρος ανηλίκων Ρομά: Καμία ζωή δεν περισσεύει

Η Βούλα Δημητριάδου, η δικηγόρος των δύο Ρομά που βγήκαν ζωντανοί από την καταδίωξη σε δηλώσεις της έξω από τα δικαστήρια Πειραιά είπε ότι ο 15χρονος εντολέας της εμφανίστηκε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί καθώς αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

«Δεν νομιμοποιείσαι ως αστυνομικός να προβάλεις ισχυρισμό άμυνας όταν ο ίδιος φέρεις ευθύνη στην πρόκληση συνθηκών ως προς την ασφάλεια επιβαινόντων αλλά και του 18χρονου» υσποτήριξε μεταξύ άλλων.

«Καμία ζωή δεν περισσεύει, να έιμαστε προσεκτικοί, να ακούμε τις εντολές των άνοθεν, αν οι αστυνομικοί δεν άκουσαν τις εντολές αποτελεί ένα ερωτηματικό».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου