Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Βόλος: Μητέρα έδωσε την 9χρονη κόρη της σε ίδρυμα λόγω χρεών -«Το πήγα για να το γλιτώσω»

H 48χρονη ζει χωρίς ρεύμα από τον Ιούνιο

Συγκίνηση προκαλεί η υπόθεση μιας 9χρονης από το Βόλο, που οδηγήθηκε σε ίδρυμα από την ίδια τη μητέρα της, η οποία δεν μπορούσε να τη μεγαλώσει λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Το κορίτσι, σύμφωνα με το Mega, το οποίο επικαλέστηκε το θέμα του gegonota.news, υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος (έχει δρεπανοκυτταρική αναιμία) κάθε 20 ημέρες και στο σπίτι της ζούσε χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ πολλές φορές της έλειπε και το φαγητό.

«Είναι μία τραγική ιστορία. Όταν μία μητέρα αφήνει το παιδί της στο ίδρυμα πρέπει να έχει πάρει μία πολύ σκληρή απόφαση», είπε η Κατερίνα Τασσοπούλου, αρχισυντάκτρια του gegonota.news στο MEGA.

Η 48χρονη μητέρα εμφανίστηκε μια ημέρα στην Πρόνοια και τους είπε «σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω». Η ασθένεια της μικρής δρομολόγησε άμεσα τις διαδικασίες και δόθηκε στο ορφανοτροφείο με εισαγγελική παραγγελία.

H γυναίκα έχασε τον άντρα της πριν από τρία χρόνια από πνευμονία. Η οικονομική κατάστασή τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά μετά τον θάνατο του υπήρξε η κατάρρευση. Ένα χρόνο πριν τον θάνατό του αρρώστησε και το παιδί. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα θα κατέβει στο Βόλο και θα ζητήσει από την εισαγγελία να πάρει ξανά την μικρή στο σπίτι.

«Πολλοί με έχουν χαρακτηρίσει ανεύθυνη»

Η μητέρα μίλησε χθες (16.01) στο Mega και περιέγραψε τη δύσκολη απόφαση που πήρε καθώς. «Ψυχολογικά είμαι σε τραγική κατάσταση, μου πήρε καιρό να το ξεπεράσω. Στις 15 Ιουνίου έγινε διακοπή ρεύματος, προϋπήρχε χρέος. Ο σύζυγός μου δεν ήταν σε θέση να εργαστεί λόγω προβλημάτων υγείας. Μέχρι το 2014 πλήρωνε τους λογαριασμούς ο πατέρας μου. Μετά τον θάνατο της μητέρας μου, μου το έκοψε και μου είπε “κόψτε τον λαιμό σας δε με ενδιαφέρει”. Οι γονείς μου αδιαφορούσαν, ήταν ανεύθυνοι. Ο πατέρας μου με τον άντρα μου είχε μένος», είπε.

Η γυναίκα ζει χωρίς ρεύμα από το καλοκαίρι. Περιγράφοντας τις δύσκολες καταστάσεις που περνάει είπε: «Οι καταστάσεις ήταν πολύ δύσκολες, προέκυψε και το θέμα υγείας του παιδιού και καταρρακωθήκαμε. Πολλοί με έχουν χαρακτηρίσει ανεύθυνη. Το πήγα στο ορφανοτροφείο γιατί κινδύνευε η ζωή του, ήθελα να το γλυτώσω».

Η μητέρα βλέπει την 9χρονη κόρη της κάθε 20 ημέρες. Την συνοδεύει στο νοσοκομείο για τις μεταγγίσεις, ενώ η ίδια ζει σε ένα συγγενικό σπίτι, σε κάποιο χωριό της Θεσσαλίας.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου