Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Την αποφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου με πρωτοβουλία της ανακρίτριας ζητεί η υπεράσπισή της

Η νέα ανακοίνωση από τον δικηγόρο της, Αλέξη Κούγια

Την ενεργοποίηση άρθρου που προβλέπει την αυτεπάγγελτη έκδοση διατάξεως από την ανακρίτρια για την αποφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου επικαλείται στην αίτηση που κατέθεσε στη δικαστική λειτουργό, που χειρίζεται την υπόθεση των θανάτων των δυο μικρότερων παιδιών της, ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε σε νέα ανακοίνωση του ο συνήγορος η εντολέας του ζητεί με αίτημα της στην 35η Τακτική Ανακρίτρια «την ενεργοποίηση του άρθρου 291 του ΚΠΔ, το οποίο επιβάλλει την αυτεπάγγελτη έκδοση διατάξεως από την Τακτική Ανακρίτρια για την άμεση χωρίς χρονοτριβή αποφυλάκιση της κας Σ.Π., αφού όλοι πλέον οι τακτικοί ιατροδικαστές και μάρτυρες έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση την κοινή γνωμοδότηση Καρακούκη – Καλόγρηα, η οποία προκάλεσε στην άσκηση της ποινικής διώξεως ες βάρος της».

Ο κ. Κούγιας σημειώνει πως είναι υποχρεωτική η εφαρμογή των όσων προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο, «όταν έχει καταρρεύσει το κατηγορητήριο, διότι άλλως διαπράττονται από αυτόν που δεν το ενεργοποιεί ενδεχομένως ποινικές και πειθαρχικές παραβάσεις».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου