Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Καστοριά: Θλιβερό τέλος στην ιστορία αγάπης δύο κύκνων, πέθανε το θηλυκό

Το αρσενικό, ενώ το απομάκρυναν, ξαναγύρισε έξω από το κέντρο περίθαλψης

Άσχημο τέλος είχε η ιστορία αγάπης δύο κύκνων στην Καστοριά. Το θηλυκό, που νοσηλευόταν τραυματισμένο, υπέκυψε και ο σύντροφός του δεν θέλει να φύγει από το πλευρό του. Το αρσενικό δεν λέει να απομακρυνθεί έξω από το κέντρο περίθαλψης, όπου περιμένει ακόμη μάταια την αγαπημένη του. Μάλιστα, αν και το μετέφεραν με αυτοκίνητο σε μακρινό σημείο της λίμνης Καστοριάς, ξαναγύρισε έξω από το κτίριο πριν ακόμη επιστρέψουν.

«Πήγαμε τον κύκνο σε ένα σημείο της λίμνης, μακριά απ’ όπου είχαν φτιάξει τη φωλιά τους με το θηλυκό, περίπου στα 20 χιλιόμετρα. Τον αφήσαμε εκεί, κάποια στιγμή τον χάσαμε από τα μάτια μας αλλά όταν επιστρέψαμε σε λίγα λεπτά στο κέντρο περίθαλψης, τον βρήκαμε εκεί να μας περιμένει», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την «Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμός Περίθαλψης Άγριων Ζώων Καστοριάς», ο οποίος είχε περιθάλψει το τραυματισμένο πουλί.

«Θα ξανακάνω απόπειρα να τον απομακρύνω»

Η ιστορία αγάπης εκτυλίχθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα, όταν τραυματίστηκε, δίπλα στη λίμνη Καστοριάς, από αδέσποτα σκυλιά, ένας θηλυκός κύκνος και το ζευγάρι του «απαίτησε» να το συνοδεύσει και να βρίσκεται συνεχώς δίπλα του στο αναρρωτήριο.

«Δυστυχώς το θηλυκό υπέκυψε χθες στα τραύματά του, το βρήκα νεκρό, να έχει γείρει πίσω το κεφάλι στην πλάτη και δίπλα το ταίρι του», λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προσπάθησε στη συνέχεια να απομακρύνει το αρσενικό, μεταφέροντάς το σε μακρινό σημείο της λίμνης.

«Δεν τα καταφέραμε, γύρισε πίσω, τριγυρνάει έξω από το κτίριο και δεν μπορούμε να τον πλησιάσουμε πια, είναι επιθετικός. Θα ξανακάνω απόπειρα να τον απομακρύνω, αλλά αν δεν τα καταφέρω, θα πρέπει να τον πάμε σε άλλη λίμνη, πολλά χιλιόμετρα μακριά, ευχόμενοι να μην γυρίσει πάλι».

1 σχόλιο:

  1. Τα ζωα δυστυχως ειναι ποιο καλα απο εμας τους ανθρωπους που σκοτωνουμε τον συντροφο μας!!!!ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΖΩΟ!!!!😪

    ΑπάντησηΔιαγραφή